Publikavimo data: 2024-03-27
Grybų košė su grietinėle
Grybų košė - tai patiekalas tiems, kuriems nuobodu nuo įprastų garnyrų. Ši lengvos ir švelnios konsistencijos grybų tyrė puikiai tiks prie pagrindinių karštųjų mėsos ir žuvies patiekalų. Tyrei paruošti reikia mažiausiai laiko, joje nedaug kalorijų, ji aromatinga, kreminio skonio. Grybų tyrė bus originalus garnyras, patiekiamas porcijomis, kurį įvertins prie jūsų stalo sėdintys svečiai. Nebijokite derinti grybų košės su šviežiomis žolelėmis, daržovėmis ar skrebučiais, tai patiekalui suteiks sodrumo ir gaivaus skonio.
Žingsnis 1
Nuplautus grybus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Virimo metu nugriebkite putas, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išvirę virkite 10-15 min., kol suminkštės. Likus 5 min. iki grybų paruošimo, supilkite grietinėlę.
Žingsnis 3
Nuimkite grybus nuo ugnies, sudėkite sviestą ir sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Proceso metu įberkite prieskonių, pavyzdžiui, muskato riešuto arba paprikos.
Žingsnis 4
Grybų tyrę patiekite su mėsos ir žuvies patiekalais. Pagal skonį galite gardinti šviežiomis žolelėmis arba patiekti su mėsos, kumpio ar lengvai sūdytos žuvies griežinėliais. Gero apetito!
Kategorijos