Publikavimo data: 2024-09-16
"Grybų pieva" su grybais ir kumpiu
"Grybų pieva" su grybais ir kumpiu - puiki šventinio meniu idėja. Pasistenkite imti maždaug vienodo dydžio marinuotus grybus - salotos atrodys estetiškiau. Pirkdami juos atidžiai perskaitykite etiketę. Jei sudėtyje yra acto esencijos, rūgšties arba valgomojo acto - tai sintetinis produktas. Pirmenybę teikite grybams, kurių marinavimui naudotas saugesnis actas - biocheminis arba alkoholinis.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, atskirkite juos. Apibarstykite cukrumi, užpilkite actu, palikite mirkti 10-15 minučių, tada nuspauskite.
Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, susmulkinkite likusius ingredientus. Smulkiai supjaustykite žalumynus, vištienos kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius, bulves, morkas ir sūrį pertrinkite per tarką, langelių dydį pasirinkite pagal savo skonio pageidavimus. Tarkuotas bulves padalykite į dvi porcijas.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas: sudėkite grybus plokščiąja puse žemyn. Apibarstykite žolelėmis, patepkite trupučiu majonezo. Išdėliokite kiaušinius, patepkite majonezu. Tada - sūrio drožlės ir kumpis, ištepti majonezu. Tada ateina eilė morkoms ir marinuotiems svogūnams, tarp jų - majonezo tinklelis. Ant svogūnų uždėkite pusę bulvių, aptepkite majonezu ir sudėkite likusias daržoves. Išlyginkite salotų paviršių ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms. Viršų galima uždengti maistine plėvele.
Kategorijos