Publikavimo data: 2024-06-24
"Grybų pieva" su morkomis.
Salotos "Grybų giraitė" yra universalus užkandis bet kokiai šventei. Yra daug šio patiekalo receptų, tačiau marinuoti grybai išlieka nepakeičiamas ingredientas. Juos galima derinti su bet kuo, dažniausiai dedama virtų daržovių ir vištienos. Ryškios sultingos morkos su tinkamu dizainu suteiks salotoms įmantrią išvaizdą ir jos tikrai išsiskirs iš kitų patiekalų ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sūrį taip pat sutarkuokite atskirame dubenyje. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Pradėkite sluoksniuoti sluoksnius. Sudėkite salotas ant plokščio lėkštės formos kalnelio. Pirmieji du sluoksniai - pusė morkų ir pusė tarkuoto sūrio, po to - pusė kiaušinio, majonezas, pusė bulvių, druska ir vėl majonezas. Sluoksniais paskleiskite vištieną, svogūnus ir marinuotus grybus, keletą grybų atidėkite patiekimui.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Išdėliokite likusią pusę bulvių, užtepkite majonezo tinklelį, paskirstykite likusius kiaušinius, sūrį ir aptepkite majonezu. Gražiu lygiu sluoksniu ant lėkštės pabarstykite morkas. Pageidautina, kad užkandis 40 minučių laikytųsi šaldytuve po maistine plėvele.
Kategorijos