Publikavimo data: 2024-06-24
"Grybų pieva" su rūkyta vištiena
Labai gražios, apetitiškos, skanios ir šventiškos salotos "Grybų giraitė" su rūkyta vištiena nepaliks abejingų. Patiekalas paruoštas originaliu būdu ir primena pyragą. Kad salotos išeitų būtent tokios, apsišarvuokite kantrybe. Sudėję visus sluoksnius, būtinai palikite užkandį šaldytuve bent dviem valandoms, o geriau per naktį. O kad salotos atrodytų elegantiškiau, gamindami naudokite miniatiūrinius grybus.
Žingsnis 1
Surinkite salotas "Grybų giraitė". Gilų plokščiadugnį dubenį gausiai ištepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite grybus kojelėmis į viršų. Apibarstykite grybus svogūnais ir krapais. Aptepkite majonezu. Tada išdėliokite sluoksniais: vištiena, majonezas, sūris, vėl majonezas. Paskirstykite kiaušinius, druską. Aptepkite majonezu. Paskleiskite agurkus, tada išdėliokite morkas ir majonezą. Išdėliokite bulves, gausiai aptepkite majonezu. Uždenkite dubenį dangčiu, įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti užkandį. Išimkite salotas iš šaldytuvo. Peiliu apveskite kraštus, kad būtų lengviau išimti iš dubens. Uždenkite dubenį plokščiu indu. Apverskite salotas. Išlyginkite salotų šonus mentele.
Kategorijos