"Grybų pieva" su rūkyta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena

Labai gražios, apetitiškos, skanios ir šventiškos salotos "Grybų giraitė" su rūkyta vištiena nepaliks abejingų. Patiekalas paruoštas originaliu būdu ir primena pyragą. Kad salotos išeitų būtent tokios, apsišarvuokite kantrybe. Sudėję visus sluoksnius, būtinai palikite užkandį šaldytuve bent dviem valandoms, o geriau per naktį. O kad salotos atrodytų elegantiškiau, gamindami naudokite miniatiūrinius grybus.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena Žingsnis 1
Surinkite salotas "Grybų giraitė". Gilų plokščiadugnį dubenį gausiai ištepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite grybus kojelėmis į viršų. Apibarstykite grybus svogūnais ir krapais. Aptepkite majonezu. Tada išdėliokite sluoksniais: vištiena, majonezas, sūris, vėl majonezas. Paskirstykite kiaušinius, druską. Aptepkite majonezu. Paskleiskite agurkus, tada išdėliokite morkas ir majonezą. Išdėliokite bulves, gausiai aptepkite majonezu. Uždenkite dubenį dangčiu, įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms.

Žingsnis 2

"Grybų pieva" su rūkyta vištiena Žingsnis 2
Baigkite ruošti užkandį. Išimkite salotas iš šaldytuvo. Peiliu apveskite kraštus, kad būtų lengviau išimti iš dubens. Uždenkite dubenį plokščiu indu. Apverskite salotas. Išlyginkite salotų šonus mentele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos