Publikavimo data: 2024-05-19
Grybų pyragas
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame ištirpinkite sviestą. Tada įmuškite vieną vištos kiaušinį, sumaišykite jį su sviestu ir įberkite recepte nurodytą kiekį miltų.
Žingsnis 2
Išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį. Suvyniokite rutulį į maistinę plėvelę ir palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Pasiruoškite pjaustymo lentą, išilgai supjaustykite grybus išilgai kotelio ir svogūnus.
Žingsnis 4
Paimkite gilų dubenį ir įmuškite į jį 2 kiaušinius, sudėkite grietinę, grietinėlę ir išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 5
Paimkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus. Grybų ir svogūnų mišinį pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Paimkite kepimo formą, patepkite ją trupučiu sviesto. Tada tešla išklokite formos dugną ir pusę sienelių aukščio. Visame tešlos plote šakute padarykite skylutes. Taip pyragas iškeps daug geriau.
Žingsnis 7
Užpildykite tešlos formą grybų įdaru ir sutankinkite.
Žingsnis 8
Grybų įdarą užpilkite kiaušinių ir grietinės įdaru. Įdaras neturėtų uždengti viršutinio pyrago sienelių krašto.
Žingsnis 9
Pašaukite pyragą į iki 180 C įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Pyrago viršus turėtų paruduoti, o kiek vėliau pasirodys auksinė plutelė. Pievagrybių pyragas paruoštas!
Kategorijos