Grybų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Grybų pyragas

Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų pyragas Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame ištirpinkite sviestą. Tada įmuškite vieną vištos kiaušinį, sumaišykite jį su sviestu ir įberkite recepte nurodytą kiekį miltų.

Žingsnis 2

Grybų pyragas Žingsnis 2
Išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį. Suvyniokite rutulį į maistinę plėvelę ir palikite tešlą 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 3

Grybų pyragas Žingsnis 3
Pasiruoškite pjaustymo lentą, išilgai supjaustykite grybus išilgai kotelio ir svogūnus.

Žingsnis 4

Grybų pyragas Žingsnis 4
Paimkite gilų dubenį ir įmuškite į jį 2 kiaušinius, sudėkite grietinę, grietinėlę ir išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

Žingsnis 5

Grybų pyragas Žingsnis 5
Paimkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus. Grybų ir svogūnų mišinį pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Grybų pyragas Žingsnis 6
Paimkite kepimo formą, patepkite ją trupučiu sviesto. Tada tešla išklokite formos dugną ir pusę sienelių aukščio. Visame tešlos plote šakute padarykite skylutes. Taip pyragas iškeps daug geriau.

Žingsnis 7

Grybų pyragas Žingsnis 7
Užpildykite tešlos formą grybų įdaru ir sutankinkite.

Žingsnis 8

Grybų pyragas Žingsnis 8
Grybų įdarą užpilkite kiaušinių ir grietinės įdaru. Įdaras neturėtų uždengti viršutinio pyrago sienelių krašto.

Žingsnis 9

Grybų pyragas Žingsnis 9
Pašaukite pyragą į iki 180 C įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Pyrago viršus turėtų paruduoti, o kiek vėliau pasirodys auksinė plutelė. Pievagrybių pyragas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos