Publikavimo data: 2024-05-25
Grybų pyragas orkaitėje
Pyragas su krevetėmis ir keptais svogūnais grietinėlės padaže - puikus patiekalas popietiniam užkandžiui ar užkandžiui. Pyrago pagrindui naudojama smėlinė tešla. Patiekalas labai primena garsųjį prancūziškąjį kišą. Tokie kepiniai tikrai patiks, o gal net nustebins jūsų svečius. Išbandykite!
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Tam tikslui šaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka. Sviestą sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Suberkite miltus ir druską. Į sausus ingredientus įtrinkite sviestą iki trupinių.
Žingsnis 3
Įmaišykite grietinę ir išminkykite elastingą tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 4
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite grybus ir svogūnus druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Į keptuvę supilkite grietinėlę ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 8
Užvirinkite padažą ir sumažinkite ugnį. Virkite kelias minutes, kol sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio ir įdėkite į pyrago formą. Kepkite pagrindą orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 10
Kai pagrindas bus paruoštas, perkelkite į jį įdarą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 11
Kepkite pyragą orkaitėje 20 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, išimkite jį, atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 12
Patiekite pyragą su grybais, papuoštą plonais griežinėliais pjaustytais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos