Grybų rizotas grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Grybų rizotas grietinėlės padaže

Mano mama labai mėgsta gaminti ir šio recepto mane išmokė ji. Tai mano firminis patiekalas, mėgstamas mano šeimos narių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grybų rizotas grietinėlės padaže Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus.

Žingsnis 2

Suberkite ryžius, įmaišykite svogūnus ir leiskite šiek tiek pakepti.

Žingsnis 3

Padidinkite ugnį ir supilkite vyną. Tada gerai pakaitinkite.

Žingsnis 4

Supilkite sultinį, kad jis 1 cm apsemtų ryžius, ir sudėkite čiobrelių lapelius. Palaikykite vidutinę kaitrą.

Žingsnis 5

Grybų rizotas grietinėlės padaže Žingsnis 5
Kai ryžiai sugers sultinį, įpilkite dar sultinio ir taip toliau, kol ryžiai išvirs.

Žingsnis 6

Kai supilsite paskutinį sultinį, pradėkite kepti grybus.

Žingsnis 7

Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai, apkepkite alyvuogių aliejuje su šaukštu sviesto, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 8

Sudėkite įdarą į rizotą, supilkite grietinėlę ir greitai išmaišykite.

Žingsnis 9

Nuimkite risotto nuo ugnies ir įdėkite likusį sviestą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos