Publikavimo data: 2024-06-22
Grybų rizotas grietinėlės padaže
Mano mama labai mėgsta gaminti ir šio recepto mane išmokė ji. Tai mano firminis patiekalas, mėgstamas mano šeimos narių.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps skaidrus.
Žingsnis 2
Suberkite ryžius, įmaišykite svogūnus ir leiskite šiek tiek pakepti.
Žingsnis 3
Padidinkite ugnį ir supilkite vyną. Tada gerai pakaitinkite.
Žingsnis 4
Supilkite sultinį, kad jis 1 cm apsemtų ryžius, ir sudėkite čiobrelių lapelius. Palaikykite vidutinę kaitrą.
Žingsnis 5
Kai ryžiai sugers sultinį, įpilkite dar sultinio ir taip toliau, kol ryžiai išvirs.
Žingsnis 6
Kai supilsite paskutinį sultinį, pradėkite kepti grybus.
Žingsnis 7
Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai, apkepkite alyvuogių aliejuje su šaukštu sviesto, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Sudėkite įdarą į rizotą, supilkite grietinėlę ir greitai išmaišykite.
Žingsnis 9
Nuimkite risotto nuo ugnies ir įdėkite likusį sviestą.
Kategorijos