Publikavimo data: 2024-06-24
Grybų užkandis
Kiekvieno stalo puošmena - įvairūs užkandžiai. Grybai yra mielas, pasakiškas, spalvingas ir labai skanus užkandis. Lengvai paruošiami ir gana sotūs. Jis nuo stalo pasklis jau pirmosiomis minutėmis. Grybo pagrindas - šviežias agurkas, kotelis - kumpio ir sūrio mišinys, kepurėlė - vyšninis pomidoras. Bet tai dar ne viskas! Užkandžio akcentas - naminis majonezas.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite garstyčias, citrinos sultis, dviejų kiaušinių trynius, druską ir pipirus. Plakite iki vientisos masės. Plakdami pamažu supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Paruoštą majonezą padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Supjaustykite kumpį mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Česnakus išspauskite per presą. Sumaišykite sūrį, česnaką, kumpį ir majonezą.
Žingsnis 6
Agurką supjaustykite apskritimais, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Sudėkite grybus. Ant agurko uždėkite šaukštelį įdaro, ant viršaus uždėkite pusę vyšninio pomidoro.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite salotų lapus, ant jų išdėliokite grybus. Patiekite. Gero apetito!
Kategorijos