Publikavimo data: 2024-06-22
Gyvatės troškinys
Šį receptą, kaip didžiulė cukinijų mėgėja, sukūriau pati. Naudojami tik turimi ingredientai. Puikiai tinka gaminti cukinijų sezono metu.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir marinuokite prieskonių ir česnakų mišinyje. Palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paimkite faršą ir smulkiai supjaustytą svogūną, sumaišykite, pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Suformuokite gyvatę. Paimkite cukinijos apskritimą ir įdėkite jį į aliejumi pateptą formą, tada suformuokite nedidelį maltos mėsos paplotėlį ir uždėkite jį ant cukinijos, o po to - ant morkų. Kartokite, kol forma bus pilna arba kol baigsis ingredientai.
Žingsnis 5
Sumaišykite pieną ir kiaušinius, įberkite prieskonių. Šį mišinį supilkite ant gyvatės.
Žingsnis 6
30 minučių pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Likus aštuonioms minutėms iki kepimo pabarstykite apkepą tarkuotu sūriu.
Kategorijos