Publikavimo data: 2024-05-26
Hinkali ant grotelių
Virtas khinkali su mėsa yra tradicinis maisto gaminimo būdas. Tačiau kepdami juos keptuvėje galėsite šiek tiek paįvairinti jų skonį. Patiekalui ruošti geriausia naudoti jautienos arba avienos faršą arba jų mišinį. Nerekomenduojama naudoti vištienos faršo - jis nesuteiks patiekalui reikiamo sultingumo. Nepamirškite, kad Gruzijoje nėra įprasta valgyti chinkali uodegų. Jos skirtos tik karštam patiekalui laikyti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kiaušinį. Plona srovele supilkite atšaldytą vandenį ir gerai išminkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite 30 minučių kambario temperatūroje, kad tešla išbrinktų.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, smulkintą svogūną ir česnaką, smulkintą kalendrą, adžiką, hopeli-suneli ir druską. Supilkite šiltą vandenį. Išmaišykite, kad mėsa sugertų drėgmę. Taip khinkali įdaras bus sultingesnis ir suteiks daugiau sultinio.
Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Tešlą iškočiokite kuo ploniau. Supjaustykite tešlą 15 cm skersmens apskritimais. Patogu naudoti stiklinę aštriais kraštais. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro, maždaug po 1 valgomąjį šaukštą. Nedėkite per daug įdaro, kitaip jis ištekės per tešlos raukšles ir neleis sulipti. Surinkite apskritimo kraštus į vieną tašką, stipriai suspauskite, kad susidarytų uodega. Jei uodegos viršus per didelis, nupjaukite.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Pasūdykite vandenį, užvirinkite ir į verdantį vandenį įmeskite khinkali. Tuoj pat išmaišykite gabalėlius, kad jie nepriliptų prie dugno ir tešla nesuplyštų. Virkite 10-12 minučių.
Žingsnis 5
Apkepkite khinkali. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite virtą khinkali. Kiekvieną khinkali kepkite, kol susidarys auksinė plutelė, nepamiršdami jų apversti. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
Kategorijos