Publikavimo data: 2024-05-25
Hinkali azerbaidžanietišku stiliumi
Daugelis žino gruzinišką patiekalą - chinkalą iš tešlos maišelių pavidalo. Tačiau azerbaidžanietiškas chinkali gaminamas kitaip ir atitinkamai turi visiškai kitokį skonį. Šio patiekalo gaminimas nereikalauja daug įgūdžių, o jis gaunasi labai skanus. Gražiai supjaustyti tešlos gabaliukai kartu su sultinga mėsa jums labai patiks. Šis patiekalas puikiai tiks šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Į vidurį supilkite miltus, suberkite druską ir pamažu pilkite vandenį, lėtai minkydami tešlą. Tešlą gerai išminkykite rankomis, ji neturi prie jų prilipti.
Žingsnis 2
Kuo ilgiau minkysite tešlą, tuo minkštesnė ji bus. Tešlą uždenkite maistine plėvele. Leiskite jai pailsėti.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus. Tada atsargiai sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Šiek tiek pakepinkite ir sudėkite maltą mėsą su pipirais ir druska. Kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 4
"Likusią tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 5
Uždėkite keptuvę ant ugnies. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palaukite, kol užvirs. Tada vieną po kito įmeskite kvadratėlius į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į majonezą, gerai išmaišykite. Padažas paruoštas.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite virtos tešlos gabalėlius ir ant viršaus uždėkite maltos mėsos. Padažą patiekite atskirai. Gero apetito.
Kategorijos