Publikavimo data: 2024-05-26
Hinkali su vištiena
Pasak legendos, geriausi khinkali yra tie, kurie turi 28 klostes. Iš tikrųjų tai šventas skaičius, turintis didelę reikšmę. Khinkali uodega laikoma saule, o klostės - spinduliais. Tiesa, dažnai sunku pasiekti šį idealą, tačiau nesijaudinkite: khinkali bet kuriuo atveju būna skanūs. Chinkali su vištiena receptas yra dar viena įdomi gruziniško patiekalo versija, kuri patiks šeimai ir svečiams.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus ir įpilkite į juos 0,5 puodelio vandens, pagal skonį įberkite druskos. Maišykite mišinį iki vientisos masės. Atidėkite tešlą į šalį 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Faršą sumaišykite su aitriosiomis paprikomis, druska ir žira. Peiliu susmulkinkite kalendrą ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
Žingsnis 3
Paruoškite hinkali. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius ir kiekvieną iškočiokite. Į vidurį įdarykite įdarą ir suvyniokite hinkali, suformuodami raukšles ir uodegą. Puode užvirinkite 2 puodelius vandens, pasūdykite. Khinkali virkite 15 minučių.
Kategorijos