Publikavimo data: 2024-06-08
Į kiaušinį įvynioti ryžiai - Omuraisu
Omuraisu ("omletas su ryžiais") japonai laiko vakarietiškos kilmės patiekalu. Šis vyniotinis gaminamas iš apvaliagrūdžių ryžių. Prieš gamindami kruopščiai nuplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus, ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:1,2. Palikite mirkti 30 minučių. Kad omletas būtų orus, kiaušinius reikia plakti nestipriai - užtenka porą kartų pamaišyti šakute arba lazdelėmis. Nukelkite omletą nuo ugnies, kol jis visiškai iškeps.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius suberkite į puodą ir užpilkite 1 puodeliu vandens. Pasūdykite ir ant didelės ugnies užvirinkite. Tada puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite ryžius 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įdėkite 40 g sviesto. Jį ištirpinkite ir sudėkite svogūną. Kepkite jį 2 minutes, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite vištienos filė, išmaišykite ir kepkite 2-3 minutes, kol pabals. Tada į keptuvę sudėkite grybus ir viską kepkite 3-4 minutes. Supilkite kečupą, supilkite baltąjį vyną, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3-5 minutes. Sudėkite virtus ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite omletą vienai porcijai. Į keptuvę įdėkite 10 g sviesto ir įkaitinkite. Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais, kelis kartus pamaišykite šakute. Tada supilkite kiaušinius į keptuvę ir keliais plačiais judesiais paskirstykite juos po keptuvės paviršių. Šakute arba lazdelėmis lengvai išmaišykite omletą keptuvėje. Tai darykite atsargiai, kad vietoj omleto negautumėte kiaušinienės.
Žingsnis 4
Suformuokite omuraisu. Ant nepakankamai iškepusio omleto viršaus, šiek tiek nuo krašto, dėkite 4 valgomuosius šaukštus ryžių su įdaru. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir šaukštu arba mentele užlenkite omleto kraštus ant įdaro. Arba, šiek tiek pakreipę keptuvę, apverskite pusę omleto ant ryžių įdaro. Tada, stuksendami rankenėle ir pakreipdami keptuvę, suvyniokite omletą, apvyniodami įdarą. Paskui, toliau stuksendami, išverskite omuraisu į lėkštę taip, kad kraštai atsidurtų viršuje. Likusias porcijas paruoškite taip pat.
Kategorijos