Publikavimo data: 2024-04-17
Į šoninę įvyniotas kebabas
Į šoninę įvyniotą lulia kebabą galima kepti ant ugnies arba orkaitėje. Šis sotus patiekalas gaminamas paprastai ir lengvai, todėl yra ypač populiarus. Daugelis žmonių atsisako gaminti lulia kebabą, nes nerimauja, kad mėsa nenukristų nuo iešmo. Šoninė, kuria apvyniojamas lulia kebabas, sutvirtina maltą mėsą ant iešmo. Be to, jis suteikia patiekalui sultingumo. Žalias rūkytas lašinys suteiks kebabui lengvo dūmo skonį, nepaisant to, kad jis gaminamas namuose, o ne lauke.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į maltą mėsą sudėkite svogūną. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite kebabus. Pamirkykite rankas vandenyje. Iš gabalėlio maltos mėsos suformuokite pailgą kebabo paplotėlį ir apvyniokite jį šoninės juostele.
Žingsnis 3
Kepkite kebabus šoninėje. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite lulia kebabus ir 30 min. pašaukite į iki 190 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Kategorijos