Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su kardamonu
Iš svarainių su kardamonu pagaminamas kvapnus ir skanus confit. Kadangi desertas praktiškai neapdorojamas temperatūroje, rinkitės prinokusius vaisius. Cidonijos turėtų būti ryškiai geltonos spalvos ir sodraus aromato. Ant vaisių neturėtų būti jokių pažeidimų. Jei įmanoma, pirkite kardamoną grūduose, maltas kardamonas blogiau išlaiko naudingąsias savybes ir kvapųjį aromatą. Kardamono sėklos neturėtų būti per sausos ir kietos. Jei spaudžiant vaisius lengvai trupa, geriau šio prieskonio atsisakyti.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Kardamoną sudėkite į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite 3-4 minutes. Tada suberkite cukrų, virkite 4-5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainių konfitą. Supilkite svarainių skilteles į puodą ir virkite 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Karštą svarainių užtepėlę išpilstykite į paruoštus stiklainius, užsukite dangtelius. Uždenkite ir palikite atvėsti. Tada laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos