Publikavimo data: 2025-08-18
Įdarytas moliūgas su sūriu ir grybais
Senovės Romoje maistas buvo gaminamas moliniuose puoduose, o Rusijoje - "čugunkiuose". Taip paruoštas patiekalas buvo maistingesnis ir sultingesnis. Dabar parduotuvėse prekiaujama įvairaus dydžio keraminiais, emaliuotais, moliniais puodais. Tokie indai labai tinka daržovėms su stora odele virti. Tačiau jei daržovės odelė labai stora, toks gaminys pats savaime gali būti naudojamas kaip natūralus "puodas". Paruoškite moliūgą, įdarytą sūriu ir grybais. Tai puikus skanaus ir sveiko patiekalo natūraliame "puode" receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite grybus. Kepkite, kol skystis visiškai išgaruos, 15-20 minučių. Supilkite svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 2-3 minutes. Sudėkite grietinę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite moliūgą, įdarytą grybais ir sūriu. Į moliūgą įdėkite grybų įdaro. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 60-70 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apibarstykite sūriu. Kai viršus paruduos, išimkite patiekalą iš orkaitės.
Kategorijos