Publikavimo data: 2024-05-25
Įdarytas pyragas su grybais ir bulvėmis
Pyragas su grybais ir bulvėmis visada būna skanus ir valgomas su dideliu malonumu. Tešlą geriau gaminti iš kefyro arba pieno - ji yra švelnesnė ir lengvesnė nei iš majonezo ar grietinės. Tokį pyragą galima patiekti kaip užkandį arba kaip papildomą patiekalą prie sriubų. Kepimui tinka ne tik orkaitė, bet ir multivariklis arba mikrobangų krosnelė. Galite imti bet kokius grybus, tačiau geriau rinktis šviežius arba konservuotus grybus, pievagrybius, voveraites arba raudonviršius.
Žingsnis 1
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus. Plaktuvu suplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Įmaišykite kefyrą ir sodą. Palaipsniui supilkite miltus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Plonai supjaustykite bulves apskritimais. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus. Svogūnus ir grybus 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įdarą užpildykite tešla. Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Į formą supilkite pusę tešlos, tolygiai paskirstykite. Ant tešlos sudėkite bulves, ant viršaus uždėkite svogūnus ir grybus. Užpildykite likusia tešla.
Žingsnis 4
Iškepkite lauro pyragą su grybais ir bulvėmis. Pyragą kepkite 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos