Publikavimo data: 2024-06-22
Įdaryti cukinijų žiedai
Jei turite didelę pernokusią cukiniją, ji idealiai tinka šiam patiekalui, nes tik iš jos galima gaminti žiedus. Kartu tokia cukinija yra tankesnės tekstūros, o tai patiekalui suteikia papildomo pikantiškumo. O ryškus, aromatingas ir originalus įdaras pavers patiekalą kulinariniu šedevru.
Žingsnis 1
Nuplaukite cukiniją, nulupkite odelę ir sėklas ir supjaustykite maždaug 3 cm storio apskritimais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite pomidorą, svogūną, lydytą sūrį ir žoleles.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, pomidorus, lydytą sūrį ir žoleles. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Paimkite didelę kepimo skardą ir lengvai pasūdykite jos dugną, tada ant jos išdėliokite cukinijų žiedus. Į cukinijų žiedus paskirstykite paruoštą įdarą. Ant viršaus plonomis juostelėmis arba voratinklio forma užtepkite majonezo.
Žingsnis 5
Kepimo skardą su cukinijų žiedais pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Kategorijos