Įdaryti grybai "Lankelyje" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Įdaryti grybai "Lankelyje"

Įdarytų grybų receptą sugalvojau spontaniškai, ruošiausi atvykti savo seseriai, kuri mėgsta grybus. Nusprendžiau paeksperimentuoti su ingredientais ir gavosi nuostabus, skanus patiekalas. Patiekalą galima atvėsinti ir padėti į šaldytuvą per naktį, o kitą dieną valgyti pietums.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite grybus, pašalinkite kotelius, palikdami tik kepurėles.

Žingsnis 2

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite baltos duonos, pusės svogūno ir pieno mišinį. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 3
Sudėkite virtus ryžius ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 4
Mišiniu įdarykite grybų kepurėles. Kepant ryžiai ir malta mėsa praranda tūrį, todėl galite drąsiai formuoti gūžę ant grybų. Kiekviename grybe yra 3 šaukšteliai faršo.

Žingsnis 5

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 5
Įdarytus grybus 20 minučių pašaukite į iki 200˚C įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 6

Įdaryti grybai "Lankelyje" Žingsnis 6
Virtus grybus pabarstykite tarkuotu sūriu, įberkite šiek tiek žolelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos