Publikavimo data: 2025-08-20
Įdaryti grybai "Lankelyje"
Įdarytų grybų receptą sugalvojau spontaniškai, ruošiausi atvykti savo seseriai, kuri mėgsta grybus. Nusprendžiau paeksperimentuoti su ingredientais ir gavosi nuostabus, skanus patiekalas. Patiekalą galima atvėsinti ir padėti į šaldytuvą per naktį, o kitą dieną valgyti pietums.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite grybus, pašalinkite kotelius, palikdami tik kepurėles.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite baltos duonos, pusės svogūno ir pieno mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite virtus ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Mišiniu įdarykite grybų kepurėles. Kepant ryžiai ir malta mėsa praranda tūrį, todėl galite drąsiai formuoti gūžę ant grybų. Kiekviename grybe yra 3 šaukšteliai faršo.
Žingsnis 5
Įdarytus grybus 20 minučių pašaukite į iki 200˚C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Virtus grybus pabarstykite tarkuotu sūriu, įberkite šiek tiek žolelių.
Kategorijos