Įdaryti grybai šventiniam stalui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Įdaryti grybai šventiniam stalui

Šio recepto išmokau iš savo mamos, šis patiekalas visada būna ant mūsų šventinio stalo. Jį labai lengva paruošti ir reikia minimalių pastangų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Svogūną nulupkite, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Įdaryti grybai šventiniam stalui Žingsnis 2
Sumaišykite 2 rūšių maltą mėsą, smulkintą svogūną, druską ir pipirus pagal skonį.

Žingsnis 3

Įdaryti grybai šventiniam stalui Žingsnis 3
Į maltos mėsos masę įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Įdaryti grybai šventiniam stalui Žingsnis 4
Grybus gerai nuplaukite ir atskirkite kepurėles nuo kojelių. Kojas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į maltą mėsą. Taip pat į faršą įberkite smulkiai supjaustytų žolelių.

Žingsnis 5

Įdaryti grybai šventiniam stalui Žingsnis 5
Įdarykite grybų kepurėles malta mėsa ir sudėkite jas į riebalais išteptą skardą arba kepimo indą.

Žingsnis 6

Įkaitinkite orkaitę, sudėkite į ją įdarytas kepurėles ir kepkite 40 minučių 200-210 laipsnių temperatūroje. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos