Publikavimo data: 2024-06-15
Įdaryti kalakutienos taco
Tacos - tai patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Meksikos. Standartinis tacos įdaras yra pupelės, kukurūzai, vištiena ir sūris. Šiandien siūlome pasigaminti tacos su kalakutiena. Kalakutienoje gausu B grupės vitaminų, joje yra daug fosfolipidų, kurie dalyvauja visų organizmo ląstelių membranų statyboje, taip pat mėsoje yra daug fosforo, seleno, vario, kalio. Kalakutienoje gausu aminorūgščių, tokių kaip triptofanas ir treoninas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite pomidorus, svogūną, agurką ir raudonąjį salotinį svogūną.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji iškeps, apie 7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite dalį pomidorų ir kukurūzus. Porą minučių troškinkite, kol išgaruos skysčio perteklius.
Žingsnis 4
4 minutes pašildykite tacos orkaitėje. Sudėkite takosus. Ant vienos pusės dėkite salotų lapus, ant viršaus - maltą mėsą ir likusias daržoves (pomidorą, agurką ir svogūną). Uždenkite kita tortilijos puse.
Žingsnis 5
Takosus patiekite šiltus. Mėgaukitės!
Kategorijos