Publikavimo data: 2025-08-18
Įdaryti kalmarai su ryžiais ir grybais
Įdaryti kalmarai - tai patiekalas, kurį galima rasti elitiniuose restoranuose, tačiau galite pasigaminti ir patys. Receptui naudojama daug skirtingų ingredientų, dėl kurių šio patiekalo skonis yra toks sodrus ir intensyvus.
Žingsnis 1
Susmulkinkite petražoles ir sudėkite į puodą. Nulupkite ir išspauskite česnaką ir suberkite į petražoles. Į puodą supilkite aliejų ir šampaną. Pagal skonį pagardinkite druska. Palikite padažą 3 val. brinkti.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite vandens ir įberkite druskos. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį 4 minutėms įdėkite kalmarų skerdenas. Išimkite kalmarus iš vandens ir juos nuvalykite.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Paprikas ir grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite supjaustytus ingredientus į keptuvę ir kepkite, kol svogūnai taps auksiniai.
Žingsnis 4
Išvirkite ryžius pagal ant pakelio pateiktus nurodymus ir suberkite juos į keptas daržoves. Smulkiai supjaustykite krūtinėlę ir supilkite ją į keptuvę. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir porą minučių troškinkite po dangčiu. Suberkite smulkintas petražoles.
Žingsnis 5
Išvalytus kalmarus įdarykite paruoštu faršu. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Kepkite kalmarus iš abiejų pusių, kol taps traškūs. Iškeptus kalmarus užpilkite padažu.
Kategorijos