Publikavimo data: 2024-10-12
Įdaryti kepti grybai
Įdomus, gana paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas. Įdaryti grybai bus gražus ir skanus šventinio stalo įdaras, juos taip pat galima naudoti kaip puikų garnyrą prie mėsos. Patiekalas gaunasi sultingas ir minkštas. Įdarytus grybus galima kepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba kepimo formoje, tačiau, jei įmanoma, grybų kepurėles dėkite ant grotelių, kad kepant išsiskyrusios grybų sultys nutekėtų.
Žingsnis 1
Atskirkite grybų kepurėles nuo kojelių. Kepurėles išdėliokite tolygiai, nesikartojant, ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite grybų kojeles ir sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 3
Sumaišykite supjaustytus kotletus ir česnakus ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Žingsnis 4
Šoninę supjaustykite mažais, tvarkingais kubeliais. Sudėkite gabalėlius į keptuvę.
Žingsnis 5
Smulkiais trupiniais sutrinkite baltą duoną blenderiu. Sudėkite juos į likusį įdarą. Pagal skonį pagardinkite Provanso žolelėmis.
Žingsnis 6
Pripildykite grybų kepurėles įdaro ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Įdėkite patiekalą į iki 180-190 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos