Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti kopūstai grietinės padaže su pomidorų pasta
Golubcai - tradicinis rusų patiekalas, kurį sudaro malta mėsa ir ryžiai, suvynioti į kopūstų lapus. Šio apetitą žadinančio patiekalo variacijų yra daugybė. Kai kuriuose receptuose faršas modifikuojamas, kai kur keičiamas gaminimo būdas, o kai kur į įdarytus kopūstus dedama neįtikėtinų padažų. Vienas iš tokių patiekalų yra kopūstai su grietinės padažu ir pomidorų pasta, kuris labiau priklauso ukrainiečių virtuvei, kur įsitvirtino tradicija kepti kopūstus orkaitėje, o ne troškinti.
Žingsnis 1
Nupjaukite kopūsto šerdį ir pašalinkite didelius lapus. Sudėkite juos į puodą su vandeniu, užvirinkite, pasūdykite ir pavirkite porą minučių, kad lapai taptų elastingesni. Kai laikas baigsis, išimkite lapus iš puodo ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Ryžius suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:1. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir virkite ryžius, kol jie pusiau išvirs, apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Sumaišykite išvirtus ryžius su malta mėsa ir smulkintu svogūnu, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Ant darbo stalo padėkite kopūsto lapą, į jį suvyniokite 1 valgomąjį šaukštą faršo ir susukite. Tą patį padarykite su likusiu faršu ir lapais.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą įdarytiems kopūstams. Tam tinkamame inde sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, įpilkite šiek tiek vandens ir viską išplakite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 5
Įdarytus kopūstus lengvai apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol paruduos. Sudėkite juos į kepimo formą ir užpilkite padažu. Uždenkite formą folija ir 30 minučių pašaukite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Pasibaigus laikui, nuimkite foliją nuo formos ir kepkite įdarytus kopūstus dar 10 minučių.
Kategorijos