Įdaryti kopūstai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Įdaryti kopūstai orkaitėje

Įdaryti kopūstai su ryžiais arba, kaip jie dar vadinami, klasikiniai kopūstai su ryžiais, paprastai troškinami. Galite apeiti visuotinai priimtą gaminimo būdą, o patiekalo skonį ir sultingumą sustiprinti kepdami. Garnyro receptas nėra sudėtingas, svarbiausia laikytis plano žingsnis po žingsnio, kaip orkaitėje paruošti įdarytus kopūstus su malta mėsa ir ryžiais. Jei pasirinksite Savojos kopūstus, garantuotai gausite skanią vakarienę. Šio kopūsto lapai yra tankesni, dėl to išsaugoma įdaryto kopūsto forma.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryti kopūstai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite kepinius ir padažą. Į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepkite daržoves, kol jos suminkštės. Pusę virtų daržovių atidėkite į atskirą dubenį, o į antrąją pusę sudėkite pomidorų pastą ir grietinę bei prieskonius. Daržoves padaže troškinkite dar 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Įdaryti kopūstai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite faršą įdarytiems kopūstams. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, atidėtas virtas daržoves, ryžius ir smulkintas petražoles. Apibarstykite druska, pipirais, suberkite prieskonius ir įspauskite česnaką. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Įdaryti kopūstai orkaitėje Žingsnis 3
Įdarykite įdarytus kopūstus. Kepimo skardą išklokite keliais garuose troškinto kopūsto lapais. Tada į atskirus kopūstų lapus sudėkite įdarą ir susukite juos į kuličikus.

Žingsnis 4

Įdaryti kopūstai orkaitėje Žingsnis 4
Iškepkite pagrindą. Įdarytas kopūstų lazdeles glaudžiai sudėkite ant kepimo skardoje išklotų kopūstų lapų. Užpilkite sūdytu vandeniu taip, kad jis 2/3 apsemtų įdarytus kopūstus. Atsitiktinai pabarstykite saldžiaisiais žirneliais ir įmeskite porą lauro lapų. Pašaukite įdarytus kopūstus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių. Po valandos ištraukite įdarytus kopūstus. Užpilkite juos padažu. Viršų uždenkite folija ir vėl pašaukite į orkaitę dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos