Publikavimo data: 2024-04-08
Įdaryti kopūstai pomidorų ir grietinės padaže
Orkaitėje kepti įdaryti kopūstai pomidorų ir grietinės padaže - skanus paprasto naminio patiekalo receptas. Tokius kotletus paruošite greitai, nes kepimui naudojami ne baltagūžiai, o gūžiniai kopūstai. Tokia veislė turi didelę laisvą gūžę ir auga lapų pavidalo. Savojos kopūstams nereikia sudėtingo paruošimo. Įdaras suvyniojamas į šviežius lapus. Kaip faršas tinka bet kokia mėsa, bet geriausia atšaldyta.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite svogūnus, ryžius, maltą mėsą, prieskonius, druską pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kopūsto lapą ištiesinkite ir ant jo sudėkite faršą. Suvyniokite kopūstus su įdaru į vokus ir sandariai sudėkite į kepimo indą siūle žemyn.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Palaikykite ant ugnies 1-2 minutes. Į padažą sudėkite grietinę, lauro lapą, supilkite vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Padažą užvirinkite, palikite virti 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Padažą užvirinkite, pavirkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Padažą supilkite ant formoje esančių įdarytų kopūstų. Uždenkite formą folija ir kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos