Publikavimo data: 2024-04-08
Įdaryti kopūstai pomidorų padaže
Įdaryti kopūstai su ryžiais pomidorų padaže yra viena iš senovinio maistingo patiekalo iš kopūstų ir mėsos variacijų. Iš pradžių halušai buvo gaminami Rusijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje. Kai XVII-XVIII a. tapo madinga prancūzų virtuvė, ant didikų stalų atsirado balandėliai, kurie buvo vyniojami į kopūsto lapą ir kepami ant grotelių. Galušai virto netikrais keptais balandžiais ir buvo praminti "įdarytais balandžiais". Būtent tuo metu kulinarinėse knygose pasirodė pirmasis įdarytų kopūstų receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į maltą mėsą įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, smulkinto svogūno ir česnako. Gerai išminkykite mėsą rankomis, įpilkite vandens (maždaug 200 ml). Mėsa turi tapti vientisa ir oro. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite įdarytus kopūstus. Ant kopūsto lapo dėkite maltos mėsos, sulenkite apačioje, tada į kairę ir į dešinę (vokas), susukite iki lapo galo.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų padažą. Pomidorų pastą atskieskite vandeniu. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje 3-5 min. Sudėkite morkas, pomidorų pastą ir vandenį. Išmaišykite, užvirinkite. Į padažą įberkite druskos cukraus, sauso imbiero, gvazdikėlių ir cinamono. Virkite 5 minutes, maišydami šaukštu.
Žingsnis 4
Į gilios keptuvės dugną supilkite 1/3 pomidorų padažo, įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelius. Į keptuvę "siūle" žemyn sudėkite įdarytus kopūstus, supilkite likusį padažą. Uždenkite puodą dangčiu, pastatykite ant ugnies, palaukite, kol padažas užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite įdarytus kopūstus, kol jie išvirs, t. y. 40 minučių.
Kategorijos