Publikavimo data: 2024-04-08
Įdaryti kopūstai puode
Kuo paprastesnis pagrindinis patiekalas, tuo labiau norisi jo imtis. Žingsnis po žingsnio į etapus suskirstytame recepte net ir labiausiai nepatyrę virėjai galės pasigaminti puode įdarytus kopūstus. Į klasikinį patiekalo variantą įeina jautiena, kiauliena arba šių mėsos rūšių derinys. Mėsos faršą galite paįvairinti, pakeisdami jį vištiena. Paukštienos sultys prisotins ryžius apetitą žadinančiu aromatu ir suteiks jiems subtilų bei nepakartojamą skonį.
Žingsnis 1
Kopūstus apdorokite. Sudėkite kopūstus į verdantį vandenį. Vanduo turi apsemti daržovę iki pusės. Po 2 minučių kopūstus apverskite ir virkite dar 2 minutes. Išimkite kopūstus, atvėsinkite ir atskirkite lapus. Jei lapai vis dar kieti, galite juos atskirai pavirti tame pačiame vandenyje dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite virtą maltą mėsą su atvėsusiais ryžiais. Druska, pipirai. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite įdarytus kopūstus. Atskirkite 1-1,5 cm nuo kepimo skardos krašto ir įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Užlenkite tris lapo puses, tada susukite į voką. Tą patį padarykite su likusiais lapais, sunaudodami visą įdarą.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Svogūną sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Į puodą įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite paruoštas daržoves. Nuolat maišydami troškinkite apie 3 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 1 minutę. Išjunkite ugnį ir supilkite grietinę bei kopūstų lapų sultinį. Kruopščiai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarytus kopūstus. Į padažą įberkite šaukštą miltų, išmaišykite. Į padažą sudėkite įdarytus kopūstus. Padažas turi beveik visiškai uždengti įdarytus kopūstus. Jei padažo nepakanka, įpilkite šiek tiek šalto vandens. Uždenkite puodą dangčiu, užvirus sumažinkite ugnį ir virkite 60 minučių.
Kategorijos