Publikavimo data: 2024-04-14
Įdaryti kopūstai su bulguru
Bulgur yra smulkinti kviečiai, užpilti verdančiu vandeniu. Šie grūdai jau kelis tūkstantmečius naudojami daugelyje Artimųjų Rytų virtuvių. Iš bulguro gaminamos įvairios salotos, sriubos, plovas ir kiti karštieji patiekalai. Bulgur galima naudoti kaip ryžių pakaitalą įdarytiems kopūstams įdaryti. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Paruoškite įdarytus kopūstus su bulguru pietums ar vakarienei, jūsų namiškiai tikrai liks patenkinti.
Žingsnis 1
Bulgurą nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Virkite jį 10 minučių iki pusiau išvirusį dideliame kiekyje pasūdyto vandens.
Žingsnis 2
Kopūstų lapus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol suminkštės. Tada vandenį nuo lapų nusunkite.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir smulkintą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Bulgurą išmeskite į sietelį ir nusausinkite. Bulgurą šiek tiek atvėsinkite ir suberkite į dubenyje esančią maltą mėsą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Paimkite kopūsto lapą ir išskleiskite jį ant stalo. Į lapo vidurį įdėkite nedidelį kiekį įdaro.
Žingsnis 6
Įdarą suvyniokite į kopūsto lapą. Tokiu pat būdu suformuokite likusius įdarytus kopūstus.
Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų padažą ir vandenį. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite įdarytus kopūstus po 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 9
Įdarytus kopūstus užpilkite grietine ir pomidorų padažu.
Žingsnis 10
Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite įdarytus kopūstus ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, kol išvirs.
Žingsnis 11
Įdaryti kopūstai su bulguru paruošti. Papuoškite patiekalą grietine ir žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos