Įdaryti kopūstai su bulguru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Įdaryti kopūstai su bulguru

Bulgur yra smulkinti kviečiai, užpilti verdančiu vandeniu. Šie grūdai jau kelis tūkstantmečius naudojami daugelyje Artimųjų Rytų virtuvių. Iš bulguro gaminamos įvairios salotos, sriubos, plovas ir kiti karštieji patiekalai. Bulgur galima naudoti kaip ryžių pakaitalą įdarytiems kopūstams įdaryti. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Paruoškite įdarytus kopūstus su bulguru pietums ar vakarienei, jūsų namiškiai tikrai liks patenkinti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 1
Bulgurą nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Virkite jį 10 minučių iki pusiau išvirusį dideliame kiekyje pasūdyto vandens.

Žingsnis 2

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 2
Kopūstų lapus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol suminkštės. Tada vandenį nuo lapų nusunkite.

Žingsnis 3

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 4

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir smulkintą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Bulgurą išmeskite į sietelį ir nusausinkite. Bulgurą šiek tiek atvėsinkite ir suberkite į dubenyje esančią maltą mėsą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 5
Paimkite kopūsto lapą ir išskleiskite jį ant stalo. Į lapo vidurį įdėkite nedidelį kiekį įdaro.

Žingsnis 6

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 6
Įdarą suvyniokite į kopūsto lapą. Tokiu pat būdu suformuokite likusius įdarytus kopūstus.

Žingsnis 7

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų padažą ir vandenį. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 8

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite įdarytus kopūstus po 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 9

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 9
Įdarytus kopūstus užpilkite grietine ir pomidorų padažu.

Žingsnis 10

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 10
Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite įdarytus kopūstus ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių, kol išvirs.

Žingsnis 11

Įdaryti kopūstai su bulguru Žingsnis 11
Įdaryti kopūstai su bulguru paruošti. Papuoškite patiekalą grietine ir žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos