Publikavimo data: 2025-08-20
Įdaryti kopūstai su grybais
Vyrauja nuomonė, kad kuo daugiau mėsos, tuo kopūstai skanesni. Vis dėlto, liesi, jie taip pat būna labai skanūs, jei mėsa pakeičiama keptais grybais. Šiame recepte puikiai suderintas reikalingų produktų kiekis, o įdarui naudojamas specialiai paruoštas padažas, dėl kurio įdaryti kopūstai būna sultingi ir švelnūs.
Žingsnis 1
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir virkite 2-3 kopūstų lapus, kol suminkštės. Sudėkite juos ant sietelio, leiskite atvėsti ir peiliu nupjaukite sustorėjusią dalį.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas. Kitoje keptuvėje pakepinkite grybus, kol išgaruos skystis. Ryžius virkite, kol išvirs iki pusės. Dideliame dubenyje sumaišykite grybus, svogūnus ir morkas, ryžius, česnaką, druską ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus, kol iškeps. Sudėkite pomidorų pastą, druską, cukrų, maltus juoduosius pipirus, supilkite 2 puodelius vandens, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Apvyniokite faršą kopūstų lapais taip, kad jie būtų uždengti iš visų pusių. Įdarytus kopūstus sudėkite į puodą, užpilkite padažu, palaukite, kol užvirs, ir sumažinkite ugnį iki minimumo, tada 40 minučių troškinkite uždengę uždengtu dangčiu.
Kategorijos