Įdaryti kopūstai su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Įdaryti kopūstai su grybais

Vyrauja nuomonė, kad kuo daugiau mėsos, tuo kopūstai skanesni. Vis dėlto, liesi, jie taip pat būna labai skanūs, jei mėsa pakeičiama keptais grybais. Šiame recepte puikiai suderintas reikalingų produktų kiekis, o įdarui naudojamas specialiai paruoštas padažas, dėl kurio įdaryti kopūstai būna sultingi ir švelnūs.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Įdaryti kopūstai su grybais Žingsnis 1
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir virkite 2-3 kopūstų lapus, kol suminkštės. Sudėkite juos ant sietelio, leiskite atvėsti ir peiliu nupjaukite sustorėjusią dalį.

Žingsnis 2

Įdaryti kopūstai su grybais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas. Kitoje keptuvėje pakepinkite grybus, kol išgaruos skystis. Ryžius virkite, kol išvirs iki pusės. Dideliame dubenyje sumaišykite grybus, svogūnus ir morkas, ryžius, česnaką, druską ir maltus juoduosius pipirus.

Žingsnis 3

Įdaryti kopūstai su grybais Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje aliejuje pakepinkite morkas ir svogūnus, kol iškeps. Sudėkite pomidorų pastą, druską, cukrų, maltus juoduosius pipirus, supilkite 2 puodelius vandens, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Įdaryti kopūstai su grybais Žingsnis 4
Apvyniokite faršą kopūstų lapais taip, kad jie būtų uždengti iš visų pusių. Įdarytus kopūstus sudėkite į puodą, užpilkite padažu, palaukite, kol užvirs, ir sumažinkite ugnį iki minimumo, tada 40 minučių troškinkite uždengę uždengtu dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, kopūstų sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, įdaryti kopūstai, receptų knyga, įdaryti kopūstai, kopūstų vakarienė

Kategorijos