Publikavimo data: 2024-04-08
Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose
Vynuogių lapuose įdaryti kopūstai vadinami dolma. Dolma įdaryti kopūstai yra tarsi visos turkų etninės virtuvės paminklas. Totoriai šį patiekalą vadina "tulma", turkmėnai - "dulma", Krymo totoriai - sarma. Klasikinė dolma gaminama iš avienos, jautienos arba kiaulienos maltos mėsos, žalumynų, ryžių ir vynuogių lapų. Dažniausiai tam naudojami "Kara Shany" ir "Ag Shany" veislių lapai. Vynuogių lapai yra gausus vitaminų ir ląstelienos šaltinis, todėl patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite dolmos pagrindą. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnais, druska, pipirais, džiovintomis kalendromis, raudonėliais ir bazilikais. Pomidorų pastą atskieskite 200 ml vandens ir supilkite į maltą mėsą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite įdarytus kopūstus. Padėkite vynuogės lapą ant darbo paviršiaus gyslomis į viršų ir ant lapo pagrindo uždėkite maždaug 1 šaukštelį maltos mėsos. Atsargiai suvyniokite faršą į nedidelį suktinuką. Sudėkite dolmą į puodą griežtomis eilėmis ratu. Užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų suktinukus. Indą uždenkite apversta lėkšte, kad verdant dolma nejudėtų. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite patiekalą 30 minučių, kol mėsa bus paruošta.
Kategorijos