Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa

Vieną dieną mama pamiršo nupirkti kopūstų, todėl nusprendėme paeksperimentuoti ir vietoj kopūstų lapų pagaminti įdarytus kopūstus su vynuogių lapais. Mano tėvai turi nuosavą namą, o vynuogių lapai auga tiesiai už lango. Nusprendėme žengti šį šiek tiek drąsų žingsnį. Patiekalas pavyko tobulai! Nuo tada šį receptą įsidėmėjau ir gaminu jį kiekvieną rudenį!
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
110 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad ją būtų lengva įdėti į mėsmalę.

Žingsnis 2

Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa Žingsnis 2
Vištieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale.

Žingsnis 3

Taip pat per mėsmalę pertrinkite 2 svogūnus, žoleles ir česnakus. Įberkite druskos (1 arbatinį šaukštelį) ir prieskonių hmeli-suneli.

Žingsnis 4

Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa Žingsnis 4
Į įdarą suberkite iš anksto nuplautus ryžius. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa Žingsnis 5
Į nuplautų vynuogių lapų vidurį įdėkite šiek tiek mėsos įdaro. Uždenkite lapus iš visų pusių.

Žingsnis 6

Į puodą įdėkite vynuogėmis įdarytus kopūstus. Užpilkite vandeniu, virkite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį.

Žingsnis 7

Virkite ant tokios ugnies 1-1,5 valandos. Likus 30 min. iki virimo pabaigos, į sultinį sudėkite nuluptas bulves, tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Pagardinkite sultinį likusia druska.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos