Publikavimo data: 2024-09-17
Įdaryti kopūstai vynuogių lapuose su dviejų rūšių mėsa
Vieną dieną mama pamiršo nupirkti kopūstų, todėl nusprendėme paeksperimentuoti ir vietoj kopūstų lapų pagaminti įdarytus kopūstus su vynuogių lapais. Mano tėvai turi nuosavą namą, o vynuogių lapai auga tiesiai už lango. Nusprendėme žengti šį šiek tiek drąsų žingsnį. Patiekalas pavyko tobulai! Nuo tada šį receptą įsidėmėjau ir gaminu jį kiekvieną rudenį!
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad ją būtų lengva įdėti į mėsmalę.
Žingsnis 2
Vištieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale.
Žingsnis 3
Taip pat per mėsmalę pertrinkite 2 svogūnus, žoleles ir česnakus. Įberkite druskos (1 arbatinį šaukštelį) ir prieskonių hmeli-suneli.
Žingsnis 4
Į įdarą suberkite iš anksto nuplautus ryžius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į nuplautų vynuogių lapų vidurį įdėkite šiek tiek mėsos įdaro. Uždenkite lapus iš visų pusių.
Žingsnis 6
Į puodą įdėkite vynuogėmis įdarytus kopūstus. Užpilkite vandeniu, virkite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį.
Žingsnis 7
Virkite ant tokios ugnies 1-1,5 valandos. Likus 30 min. iki virimo pabaigos, į sultinį sudėkite nuluptas bulves, tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Pagardinkite sultinį likusia druska.
Kategorijos