Publikavimo data: 2024-10-22
Įdarytos grybų bagetės su sūriu
Įdarytos grybų bagetės su sūriu yra universalus patiekalas, jį galite duoti vaikui mokykloje, užkandžiauti darbe, pusryčiais pamaitinti šeimą, o ant šventinio stalo šis patiekalas taps nuoširdžiu originaliu užkandžiu. Išorėje iškepta traški duonos plutelė, o viduje - sultingas alyvuogių aliejuje keptas grybų įdaras su keptu kvapniu sūriu.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Tada į svogūnus suberkite smulkiai supjaustytus grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite grybus, kol išgaruos visas skystis ir jie paruduos.
Žingsnis 2
Paimkite bagetę ir supjaustykite ją 5-6 cm storio riekelėmis, pašalinkite iki pusės duonos trupinių, o likusią pusę paspauskite pirštais, kad susidarytų tvirtas dugnas.
Žingsnis 3
Į bagetės riekeles sudėkite su svogūnais pakepintus grybus. Ant viršaus vidutine tarka sutarkuokite sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite įdarytas bagetės riekeles su sūriu 7-10 minučių, šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos