Įdarytos paprikos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Įdarytos paprikos receptas

Ryžiai, mėsa ir svogūnai yra vienas iš labiausiai žinomų paprikų įdarų. Tačiau tai toli gražu ne vienintelis įdaras. Paprikas galite įdaryti jūros gėrybėmis, uogomis, sūriu, varške su įvairiais priedais, baklažanais, kopūstais ar kitomis daržovėmis. Tačiau mes vis dėlto nusprendėme nenukrypti nuo klasikos ir paruošti vieną populiariausių bulgarų, rumunų ir azerbaidžaniečių virtuvės patiekalų. Nors šis patiekalas jau tapo mėgstamas ir "savas" daugelyje šalių.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įdarytos paprikos receptas Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas, nupjaukite viršūnėles (jas išsaugokite) ir išimkite sėklas. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai supjaustykite pomidorą.

Žingsnis 2

Įdarytos paprikos receptas Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite pomidorus ir kepkite 2 minutes.

Žingsnis 3

Įdarytos paprikos receptas Žingsnis 3
Sudėkite ryžius, svogūnus ir pomidorus su malta mėsa, druska ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Įdarytos paprikos receptas Žingsnis 4
Mišiniu pripildykite paprikas. Uždenkite viršūnėlėmis, sutvirtinkite mediniais iešmeliais, sudėkite į gilų indą ir kepkite 25 min. 180 °C temperatūroje. Kad paprikos būtų kuo minkštesnės, į indą įpilkite šiek tiek karšto vandens.

Žingsnis 5

Įdarytos paprikos receptas Žingsnis 5
Patiekite virtas paprikas karštas, paskanintas grietine ir žolelėmis, jei norite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos