Publikavimo data: 2024-02-04
Įdarytos paprikos receptas
Ryžiai, mėsa ir svogūnai yra vienas iš labiausiai žinomų paprikų įdarų. Tačiau tai toli gražu ne vienintelis įdaras. Paprikas galite įdaryti jūros gėrybėmis, uogomis, sūriu, varške su įvairiais priedais, baklažanais, kopūstais ar kitomis daržovėmis. Tačiau mes vis dėlto nusprendėme nenukrypti nuo klasikos ir paruošti vieną populiariausių bulgarų, rumunų ir azerbaidžaniečių virtuvės patiekalų. Nors šis patiekalas jau tapo mėgstamas ir "savas" daugelyje šalių.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas, nupjaukite viršūnėles (jas išsaugokite) ir išimkite sėklas. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai supjaustykite pomidorą.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite pomidorus ir kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite ryžius, svogūnus ir pomidorus su malta mėsa, druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Mišiniu pripildykite paprikas. Uždenkite viršūnėlėmis, sutvirtinkite mediniais iešmeliais, sudėkite į gilų indą ir kepkite 25 min. 180 °C temperatūroje. Kad paprikos būtų kuo minkštesnės, į indą įpilkite šiek tiek karšto vandens.
Žingsnis 5
Patiekite virtas paprikas karštas, paskanintas grietine ir žolelėmis, jei norite.
Kategorijos