Įlankos pyragas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Įlankos pyragas su bulvėmis

Jei neturite daug laiko maisto gaminimui ir norite išsikepti pyragą, geriausias pasirinkimas - pyragas iš pilstomos tešlos. Vienas pagrindinių tokio pyrago skirtumų - greitas ir paprastas lietinės tešlos paruošimas. Užpilstymo tešlai išminkyti prireiks vos kelių minučių ir, laikydamiesi visų žingsnių rekomendacijų, galėsite greitai pagaminti minkštą ir minkštą pyragą su įvairiais įdarais - pavyzdžiui, su bulvėmis ir kietuoju sūriu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įlankos pyragas su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Bulves supjaustykite plonais šiaudeliais arba plonais apskritimais. Įdarui skirtus žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, prieš tai nupjaudami kotelius. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Dubenyje sumaišykite bulves, tarkuotą sūrį, svogūnus, druską ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Įlankos pyragas su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius, sudėkite majonezą ir grietinę. Masę pasūdykite, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite šakute arba plaktuvu. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite tešlą, kuri turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 3

Įlankos pyragas su bulvėmis Žingsnis 3
Į formą įdėkite įdarą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą sudėkite bulvių, sūrio ir svogūnų įdarą.

Žingsnis 4

Įlankos pyragas su bulvėmis Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Supilkite tešlą ant bulvių įdaro ir šiek tiek pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Dėkite formą su pyragu į orkaitę 40 minučių. Palikite paruoštą pyragą šiek tiek pastovėti, o tada perkelkite iš formos į tinkamą indą.

Žingsnis 5

Paruoškite pyragui skirtą padažą. Padažui smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Česnako skiltelę nulupkite, nuplaukite ir išspauskite per presą. Atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, česnaką, svogūną, druską ir pipirus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos