Publikavimo data: 2024-05-25
Įlankos pyragas su bulvėmis ir grybais
Įdaryti pyragai - tikras patogus triukas kiekvienai namų šeimininkei. Tokius pyragus labai lengva paruošti. Nereikia minkyti tešlos ir laukti, kol ji pakils. Šiame recepte siūlome jums paruošti įlankos pyragą su bulvėmis ir grybais. Pyragas gaunasi labai skanus ir sotus. Tokį pyragą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su arbata ar pienu arba kartu su sriuba. Išbandykite!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Grybus 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite bulves ir viską kartu kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite du vištų kiaušinius. Sudėkite kefyrą ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Suberkite kukurūzų miltus, kvietinius miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 7
Kepimo indą ištepkite sviestu arba augaliniu aliejumi. Ant dugno supilkite pusę tešlos.
Žingsnis 8
Tada sudėkite bulvių ir grybų įdarą.
Žingsnis 9
Ant viršaus atsargiai supilkite likusią tešlą.
Žingsnis 10
Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 11
Įlankos pyragas su bulvėmis ir grybais paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos