Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine

Kopūstų pyragą labai lengva paruošti, tačiau jis gaunasi skanus ir švelnus: trapi, puri, minkšta ir šiek tiek drėgna tešla, traški rausva plutelė ir daug kopūstų įdaro. Pyrago tešla užmaišoma su grietine ir majonezu. Tačiau kad jis gerai iškeptų, pyrago aukštis turi būti nedidelis, todėl geriau rinktis platesnę kepimo formą. Į įdarą, jei norisi, galima įdėti žalumynų, svogūnų, virtų kiaušinių, kumpio arba šoninės. Šis pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
211 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus su žaliaisiais svogūnais, druska, išmaišykite ir kruopščiai sutrinkite rankomis arba grūstuvu. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Plaktuvu sumaišykite vištienos kiaušinius su grietine ir majonezu. Suberkite cukrų, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite, tada palaipsniui dalimis suberkite persijotus miltus ir išminkykite vientisą skystą tešlą.

Žingsnis 3

Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Į riebalais išteptą formą supilkite šiek tiek mažiau nei pusę tešlos. Ant tešlos atsargiai paskirstykite kopūstų įdarą ir tolygiai užpildykite likusia tešla. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos