Publikavimo data: 2024-06-23
Įlankos pyragas su kopūstais ir grietine
Kopūstų pyragą labai lengva paruošti, tačiau jis gaunasi skanus ir švelnus: trapi, puri, minkšta ir šiek tiek drėgna tešla, traški rausva plutelė ir daug kopūstų įdaro. Pyrago tešla užmaišoma su grietine ir majonezu. Tačiau kad jis gerai iškeptų, pyrago aukštis turi būti nedidelis, todėl geriau rinktis platesnę kepimo formą. Į įdarą, jei norisi, galima įdėti žalumynų, svogūnų, virtų kiaušinių, kumpio arba šoninės. Šis pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite kopūstus su žaliaisiais svogūnais, druska, išmaišykite ir kruopščiai sutrinkite rankomis arba grūstuvu. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Plaktuvu sumaišykite vištienos kiaušinius su grietine ir majonezu. Suberkite cukrų, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite, tada palaipsniui dalimis suberkite persijotus miltus ir išminkykite vientisą skystą tešlą.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Į riebalais išteptą formą supilkite šiek tiek mažiau nei pusę tešlos. Ant tešlos atsargiai paskirstykite kopūstų įdarą ir tolygiai užpildykite likusia tešla. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos