Publikavimo data: 2025-08-20
Indiškas plovas su keptomis vištienos šlaunelėmis ir migdolais
Pilafas - tai patiekalai iš ryžių, virtų specialiu būdu. Jis gaminamas su kepta ir virta ėriena, kiauliena, jautiena, paukštiena, žuvimi, riešutais, džiovintais vaisiais ir daržovėmis. Jis laikomas tarptautiniu patiekalu, tačiau kiekvienoje šalyje gaminamas skirtingai. Paįvairinkite savo valgiaraštį pikantišku indišku plovu su kepta vištiena, pagardintu ciberžole ir cinamonu. Prie jo galima patiekti šviežių pomidorų, svogūnų ir ridikėlių salotų.
Žingsnis 1
Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi, kol paruduos, ir perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Puode, kuriame virė mėsa, pakepinkite svogūną ir ciberžolę, suberkite ryžius, vištienos šlaunelių gabalėlius, cinamoną, lauro lapą, viską užpilkite karštu vandeniu ir pagal skonį pagardinkite druska. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol ryžiai visiškai išbrinks. Į išvirtą plovą įberkite migdolų.
Kategorijos