Publikavimo data: 2024-06-08
Irano ryžiai
Irano virtuvės pagrindą sudaro ryžių patiekalai. Be jų neapsieina ne tik jokia šventė, bet ir kasdieniniame gyvenime iraniečiai ryžius gali valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei 7 dienas per savaitę. Kaip patys sako, be ryžių stalas tuščias. Ryžiai perkami maišais ir kasdien verdami didelei šeimai. Iraniečiai yra išsaugoję ypatingą ryžių virimo technologiją. Pagal šią technologiją ryžiai ilgai mirkomi šaltame vandenyje, paskui greitai išverdami ir ilgai troškinami ant pitos su sviestu po dangčiu.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Užvirkite vandenį, pasūdykite. Išmirkytus ryžius dar kartą nuplaukite ir sudėkite į vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nusunkite vandenį ir perliekite ryžius šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite pitos duoną. Įkaitinkite katilą, jame ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Supjaustykite lavašą į 4 dalis. Sudėkite lavašą į katilą taip, kad jis uždengtų visą dugną. Ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto. Sviestu aptepkite lavašą.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius iranietišku būdu. Visus ryžius sudėkite ant pitos duonos, pasūdykite, pabarstykite plovo prieskoniais, ant ryžių uždėkite likusį sviestą. Ryžius sandariai uždenkite karščiui atsparia lėkšte taip, kad jie būtų prispausti. Ant lėkštės galite uždėti svarmenį. Palikite troškintis ant silpnos ugnies 1 valandą. Prieš patiekdami ryžius kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos