Publikavimo data: 2024-10-12
Įspūdingas julienas su kiauliena duonoje
Iš Prancūzijos pas mus atkeliavęs patiekalas "Julienne" yra toks pat elegantiškas ir įspūdingas kaip ir prancūzų mada. Turtingas ingredientų, jis leidžia pasitelkti vaizduotę ir kūrybiškumą, pakeisti "dekoracijas" ir naujus ingredientus. Julienne duonoje - tai vienas iš skanaus ir restoraninės kokybės gurmaniško patiekalo variantų. Visas sultingas, aromatingas įdaras troškinamas duonos viduje ir patiekiamas kartu su ja. Atrodo labai apetitiškai, tačiau tam nereikia daug vargo.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite augaliniame aliejuje 4 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir kepkite 10 minučių po svogūnais, kol išgaruos skystis. Sudėkite svogūnus ir mėsą.
Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Nuolat maišydami supilkite pieną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažą virkite, kol taps tirštas kaip grietinė.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į keptuvę su mėsa ir svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais ir užkaitinkite. Viską kartu troškinkite 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Nupjaukite duonos viršų ir išimkite minkštimą. Į duoną sudėkite mėsą, svogūną ir padažą, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Uždenkite nupjautu viršumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos