Publikavimo data: 2024-05-25
Įspūdingas klasikinis satsivi
Gruzijos virtuvė stebina savo skoniais ir aromatais. Vienas iš stebuklingų jos patiekalų - satsivi, kuriame dera vištiena, riešutai, česnakai, aštrūs pipirai ir aštrus cinamonas. Turtinga skonių puokštė, kitaip nepasakysi. Kartu jį nesunku paruošti, o ir produktai yra nebrangūs. Pietūs ar vakarienė bus labai skanūs ir sotūs.
Žingsnis 1
Riešutus išdžiovinkite sausoje keptuvėje. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Atskiroje keptuvėje kartu pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Svogūną su česnaku, riešutais sudėkite į trintuvą, įpilkite 1 puodelį sultinio ir susmulkinkite iki padažo mišinio. Supilkite sultinį, išmaišykite.
Žingsnis 3
Krūtinėlę supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite ją į dubenį su padažu. Išmaišykite ir, jei reikia, trumpam padėkite į šaldytuvą, kad padažas įsigertų ir sutirštėtų.
Kategorijos