Publikavimo data: 2024-05-25
Riešutų satsivi su vištienos filė
Satsivi - tai gruzinų virtuvės patiekalas, kuris dėl savo aštraus, šiek tiek rūgštaus skonio tapo labai populiarus visame pasaulyje. Dažniausiai taip vadinamas padažas, patiekiamas su virta vištiena arba vištiena. Tradiciškai į satsivi dedama prieskonių, kad jis įgautų aštrų skonį, tačiau jei nemėgstate aštrių patiekalų, galite apsieiti ir be jų.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Lengvai pakepinkite, maišydami kepkite 5 minutes. Perkelkite keptuvės turinį į maišytuvo dubenį. Sudėkite sausoje keptuvėje lengvai paskrudintus riešutus. Įmaišykite kalendrą ir Kajeno pipirus. Supilkite pusę sultinio, kuriame virė vištiena. Viską sumalkite iki vientisos pastos.
Žingsnis 2
Palaipsniui supilkite likusį vištienos sultinį (turėtų gautis skystas riešutų padažas). Padažą supilkite į didelį dubenį. Supjaustykite virtą vištienos filė gabalėliais (apie 3 cm dydžio), sudėkite vištieną į padažą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite satsivi į šaldytuvą per naktį. Prieš patiekiant vištienos filė dar kartą gerai sumaišykite su padažu ir patiekite. Vištienos satsivi papuoškite kalendromis ir graikinių riešutų puselėmis.
Kategorijos