Riešutų satsivi su vištienos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Riešutų satsivi su vištienos filė

Satsivi - tai gruzinų virtuvės patiekalas, kuris dėl savo aštraus, šiek tiek rūgštaus skonio tapo labai populiarus visame pasaulyje. Dažniausiai taip vadinamas padažas, patiekiamas su virta vištiena arba vištiena. Tradiciškai į satsivi dedama prieskonių, kad jis įgautų aštrų skonį, tačiau jei nemėgstate aštrių patiekalų, galite apsieiti ir be jų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Riešutų satsivi su vištienos filė Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Lengvai pakepinkite, maišydami kepkite 5 minutes. Perkelkite keptuvės turinį į maišytuvo dubenį. Sudėkite sausoje keptuvėje lengvai paskrudintus riešutus. Įmaišykite kalendrą ir Kajeno pipirus. Supilkite pusę sultinio, kuriame virė vištiena. Viską sumalkite iki vientisos pastos.

Žingsnis 2

Riešutų satsivi su vištienos filė Žingsnis 2
Palaipsniui supilkite likusį vištienos sultinį (turėtų gautis skystas riešutų padažas). Padažą supilkite į didelį dubenį. Supjaustykite virtą vištienos filė gabalėliais (apie 3 cm dydžio), sudėkite vištieną į padažą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite satsivi į šaldytuvą per naktį. Prieš patiekiant vištienos filė dar kartą gerai sumaišykite su padažu ir patiekite. Vištienos satsivi papuoškite kalendromis ir graikinių riešutų puselėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos