Satsivi su kalakutiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Satsivi su kalakutiena

Satsivi - tai ypatingas šaltasis padažas, atkeliavęs pas mus iš gruzinų virtuvės. Šio patiekalo populiarumą lengva paaiškinti jo unikaliu skoniu. Padažo išskirtinumas - neįprasta tekstūra, kurią sukuria malti graikiniai riešutai, ir lengvas aštrumas, pagyvinantis patiekalą. Tokiu pat pavadinimu galima pavadinti visą patiekalą, mėsą ar paukštieną, paruoštą su šiuo neįprastu padažu. Tokio patiekalo tiesiog neįmanoma ignoruoti.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Satsivi su kalakutiena Žingsnis 1
Į didelį puodą su 5 puodeliais vandens sudėkite kalakutieną, suberkite pipirų grūdelius ir visą svogūną. Virkite 40-45 minutes, periodiškai nugriebdami putas. Į virimo pabaigą įdėkite lauro lapą.

Žingsnis 2

Satsivi su kalakutiena Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir kepkite riebalais pateptoje keptuvėje, kol taps skaidrus. Riešutus ir svogūną sumalkite mėsmale iki vientisos masės. Sudėkite smulkintą česnaką ir adžiką ir gerai išmaišykite. Atsargiai išspauskite riešutų sviestą, turėtumėte gauti maždaug 50 g šlakelį. Sudėkite likusius prieskonius, vyno actą ir miltus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Satsivi su kalakutiena Žingsnis 3
Supilkite sultinį į padažą, nuolat maišykite ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Atskirkite kalakutieną nuo kaulų ir sudėkite į padažą, virkite dar 15 minučių, pagal skonį pasūdykite. Kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite 4 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos