Publikavimo data: 2025-08-18
Patrauklūs satsivi
"Satsivi" - tai gardus gruziniškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro riešutų padažas ir minkšta mėsa. Klasikiniame recepte naudojama paukštiena, dažniausiai vištiena. Tačiau ją galima pakeisti kalakutiena, žąsiena ar net žuvimi.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Įdėkite vištieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Tada nugriebkite putas ir pagal skonį įberkite druskos. Sumažinkite ugnį ir virkite vištieną dar 40 minučių, o susiformavusius riebalus nupilkite į atskirą dubenį. Išvirusį paukštį perkelkite į gilų dubenį ir palikite 30 minučių pailsėti. Sultinį pertrinkite per sūrmaišį į puodą. Atskirkite mėsą nuo kaulų, sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti satsivi. Nulupkite svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, supilkite į jį riebalus ir palikite, kad įkaistų. Tada sudėkite į puodą smulkintus svogūnus, kaitinkite 10 minučių maišydami ir nukelkite nuo ugnies. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Taip pat smulkiai sukapokite česnaką. Sudėkite ingredientus į trintuvą, pagal skonį pasūdykite ir gerai sutrinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite riešutus ir pipirų grūdelius į trintuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite mišinį į dubenį, suberkite miltus, kalendrą ir cinamoną ir gerai išmaišykite. Tada į dubenį supilkite šiek tiek šilto sultinio, suberkite pipirus ir česnaką ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Supilkite likusį sultinį į puodą, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Tada nedidelėmis porcijomis į sultinį supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Po to į puodą sudėkite svogūnus ir vištieną. Sudedamąsias dalis troškinkite apie 5 minutes. Pabaigoje pagal skonį įberkite smulkintų kalendrų, acto ir prieskonių. Išmaišykite patiekalą, uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Nuimkite satsivi nuo viryklės, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos