Patrauklūs satsivi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Patrauklūs satsivi

"Satsivi" - tai gardus gruziniškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro riešutų padažas ir minkšta mėsa. Klasikiniame recepte naudojama paukštiena, dažniausiai vištiena. Tačiau ją galima pakeisti kalakutiena, žąsiena ar net žuvimi.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
272 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Patrauklūs satsivi Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Įdėkite vištieną į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite. Tada nugriebkite putas ir pagal skonį įberkite druskos. Sumažinkite ugnį ir virkite vištieną dar 40 minučių, o susiformavusius riebalus nupilkite į atskirą dubenį. Išvirusį paukštį perkelkite į gilų dubenį ir palikite 30 minučių pailsėti. Sultinį pertrinkite per sūrmaišį į puodą. Atskirkite mėsą nuo kaulų, sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Patrauklūs satsivi Žingsnis 2
Pradėkite ruošti satsivi. Nulupkite svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, supilkite į jį riebalus ir palikite, kad įkaistų. Tada sudėkite į puodą smulkintus svogūnus, kaitinkite 10 minučių maišydami ir nukelkite nuo ugnies. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Taip pat smulkiai sukapokite česnaką. Sudėkite ingredientus į trintuvą, pagal skonį pasūdykite ir gerai sutrinkite.

Žingsnis 3

Patrauklūs satsivi Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sudėkite riešutus ir pipirų grūdelius į trintuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite mišinį į dubenį, suberkite miltus, kalendrą ir cinamoną ir gerai išmaišykite. Tada į dubenį supilkite šiek tiek šilto sultinio, suberkite pipirus ir česnaką ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Patrauklūs satsivi Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Supilkite likusį sultinį į puodą, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Tada nedidelėmis porcijomis į sultinį supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Po to į puodą sudėkite svogūnus ir vištieną. Sudedamąsias dalis troškinkite apie 5 minutes. Pabaigoje pagal skonį įberkite smulkintų kalendrų, acto ir prieskonių. Išmaišykite patiekalą, uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Nuimkite satsivi nuo viryklės, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, vištienos patiekalai, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, aštriai, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, satsivi, virėjo receptas, vaizdo įrašo receptas, receptų knyga, satsumos su graikiniais riešutais

Kategorijos