Satsivi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Satsivi

Satsivi - tai tradicinis gruziniškas padažas, kurio pagrindą sudaro graikiniai riešutai. Tokiu pat pavadinimu galima pavadinti ir paruoštą patiekalą, patiekiamą su šiuo padažu. Pavyzdžiui, klasikinis vištienos satsivi naminiu būdu. Manoma, kad paukštiena tiesiog puikiai dera su graikinių riešutų padažu.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Satsivi Žingsnis 1
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis taps auksinis.

Žingsnis 2

Satsivi Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir riešutus trintuvu, tada gautą masę perpilkite į gilią keptuvę arba katilą, užkaiskite ant ugnies ir palaipsniui maišydami supilkite sultinį (šiuo etapu padažo konsistencija bus panaši į skystą grietinę).

Žingsnis 3

Satsivi Žingsnis 3
Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies, pasūdykite, įpilkite acto ir virkite, kol pasidarys tiršta grietinė.

Žingsnis 4

Satsivi Žingsnis 4
Sudėkite supjaustytą vištieną į lėkštę, užpilkite paruoštu padažu, išmaišykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos