Publikavimo data: 2024-03-23
Satsivi
Satsivi - tai tradicinis gruziniškas padažas, kurio pagrindą sudaro graikiniai riešutai. Tokiu pat pavadinimu galima pavadinti ir paruoštą patiekalą, patiekiamą su šiuo padažu. Pavyzdžiui, klasikinis vištienos satsivi naminiu būdu. Manoma, kad paukštiena tiesiog puikiai dera su graikinių riešutų padažu.
Žingsnis 1
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir riešutus trintuvu, tada gautą masę perpilkite į gilią keptuvę arba katilą, užkaiskite ant ugnies ir palaipsniui maišydami supilkite sultinį (šiuo etapu padažo konsistencija bus panaši į skystą grietinę).
Žingsnis 3
Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies, pasūdykite, įpilkite acto ir virkite, kol pasidarys tiršta grietinė.
Žingsnis 4
Sudėkite supjaustytą vištieną į lėkštę, užpilkite paruoštu padažu, išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos