Publikavimo data: 2024-06-09
Įspūdingas pyragas su vištiena, grybais ir sūriu
Šiuolaikinio žmogaus užimtumui šis pyragas su vištiena, grybais ir sūriu yra tarsi stebuklinga virėjų dovana. Nereikia minkyti tešlos ir ilgai stovėti prie viryklės, o per 45 minutes ant stalo galima pateikti šedevrą, kuriame graži ne tik apetitą kelianti išvaizda, bet ir traški tešlos tekstūra, minkštas ir aromatingas vištienos, sūrio ir grybų įdaras. Ir negalite sakyti, kad tai neįperkama. Kai kurie žmonės jį gamina dažniau, o kai kurie rečiau, bet vis tiek galės jį iškepti savo šeimos malonumui.
Žingsnis 1
Supjaustykite grybus gabaliukais ir siųskite juos kepti į keptuvę su augaliniu aliejumi. Tada sudėkite supjaustytus krūtinėlės gabalėlius. Išmaišykite ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Sutarkuokite lydytą sūrį, įpilkite kečupo, išmaišykite, tada sudėkite vištienos krūtinėlę su grybais ir smulkintomis petražolėmis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Dėkite sluoksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite. Iškirpkite 10-12 trikampėlių ir išdėliokite juos ant kepimo skardos gėlės forma su atviru viduriu. Sutarkuokite kietąjį sūrį ir apskritimu sudėkite jį ant tešlos.
Žingsnis 4
Ant sūrio sudėkite vištienos ir grybų įdarą. Uždenkite įdarą tešlos "žiedlapiais", užspausdami vidinius kampus. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos