Publikavimo data: 2024-05-25
Įspūdingas rizotas su šonine ir grybais
Gaminti šį rizotą - vienas malonumas. Rezultatas - labai pikantiškas ir įspūdingas patiekalas, kuriame juntami ne tik jūros gėrybių, bet ir gardžios keptos šoninės bei nepakartojamo grybų kvapo aromatai. Tokiam patiekalui negaila skirti laiko ir pinigų, kad įtiktumėte savo svečiams ar šeimai. Vis dėlto jis nekainuoja tiek daug, o laiko užtrunka tiek pat, kiek ir įprastas rizotas.
Žingsnis 1
Apkepkite šoninę alyvuogių aliejuje ir išimkite. Patogiau tai daryti specialia mentele.
Žingsnis 2
Toje pačioje vietoje apkepkite grybų griežinėlius, smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Supilkite ryžius, padidinkite ugnį. Maišykite ir virkite, kol ryžiai taps skaidrūs. Sumažinkite ugnį. Supilkite po samtį karšto sultinio, kol neliks skysčio.
Žingsnis 4
Sudėkite pupeles ir troškinkite, kol jos išvirs. Išjunkite kaitlentę. Į keptuvę sudėkite grybus, šoninę ir pusę tarkuoto parmezano.
Kategorijos