Publikavimo data: 2024-05-25
Įspūdingi grikiai su grybais
Grikių skonis labai pagerės, jei į juos įdėsite kumpio, grybų, daržovių ir žolelių. Tačiau yra dar viena tokio patiekalo "paslaptis". Ji yra ta, kad jis ruošiamas kepimo rankovėje. Efektas nuostabus - tokių patiekalų skonis primena rusiškoje krosnyje ruoštą maistą. Technika, matyt, ta pati, nes visi skoniai lieka grikiuose. Apskritai tai nebrangu ir nesudėtinga paruošti.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus, sutarkuokite morkas ir pakepinkite svieste. Sudėkite vidutinio dydžio griežinėliais supjaustytus grybus, išmaišykite ir kepkite apie 5 min.
Žingsnis 2
Į rankovę įdėkite grikius. Ant viršaus sudėkite vidutiniais kubeliais supjaustytą kumpį. Sudėkite keptus grybus su svogūnais ir morkomis. Pagal skonį pagardinkite druska, prieskoniais ir pipirais. Supilkite į rankovę verdantį vandenį ir gerai užriškite.
Žingsnis 3
Perkelkite rankovę į formą ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Kai rankovėje neliks skysčio, ją perpjaukite, supilkite turinį į formą, išmaišykite ir užberkite smulkiai pjaustytais krapais arba petražolėmis bei stambiai tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos