Publikavimo data: 2025-08-17
Įspūdingos salotos iš džiūvėsėliuose keptos raudonos žuvies ir daržovių
Nors daržoves rekomenduojama valgyti šviežias, kartais galima pasitelkti fantaziją ir iš keptų daržovių paruošti įspūdingų ir neįprastų salotų. Šiame variante jos troškinamos keptuvėje, o paskui papildo raudonąją žuvį, gabalėliais apkeptą džiūvėsėliuose. Tokiose salotose svarbiausia nepersistengti termiškai apdorojant, kad daržovės nevirstų košėmis, o laikytųsi ištisais gabalėliais. Malonus skonis ir aromatai, atsiveriantys kepant, garantuoti.
Žingsnis 1
Žuvies filė supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais ir sudėkite į dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis ir šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Svogūnus, paprikas ir cukinijas supjaustykite kubeliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, tada - kąsnio dydžio gabalėliais, stengdamiesi jų nesusmulkinti.
Žingsnis 3
Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose ir kelias minutes apkepkite alyvuogių aliejuje iš visų pusių. Sudėkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Sudėkite paprikas į keptuvę ir greitai, porą minučių, apkepkite. Sudėkite jas į salotinę ir pasūdykite. Taip pat pakepinkite svogūną ir cukiniją ir sudėkite juos į salotinę ant paprikų. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius.
Kategorijos