Publikavimo data: 2024-06-08
Salotos su lašiša ir burokėliais
Salotos su lašiša ir burokėliais - tai įdomiai atrodantis patiekalas, kuriame gausu naudingų medžiagų, esančių žuvyje ir šakniavaisiuose: riebalų rūgščių, fosforo, jodo, baltymų, taip pat daug vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Lašišoje esantys mikroelementai netgi padeda kovoti su depresija. Beje, pirmosios salotos atsirado dar senovės Romoje, kai iš žolelių, daržovių, medaus ir druskos pagaminti skanėstai buvo patiekiami per šventes. Šiais laikais salotų pagrindą sudaro mėsa, jūros gėrybės, grybai ir net vaisiai.
Žingsnis 1
Iš burokėlių padarykite "rožes". Virtus ir nuluptus burokėlius supjaustykite juostelėmis. Griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad neišsiskirtų sulčių. Iš burokėlių juostelių suvyniokite rožes ir išdėliokite jas lėkštėje. Iš lašišos juostelių suvyniokite tokias pat rožes.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Paskirstykite rukolos lapus po lėkštę taip, kad jie apsuptų improvizuotas rožes. Kiekvieną burokėlių rožę užpildykite grietine, bet ne iki galo. Pagardinkite salotas druska ir pipirais.
Kategorijos